SUOMENLINNAN LÄNSI-MUSTASAAREN TÄYDENNYSRAKENTAMINEN

Yleinen kilpailu – 1.SIJA

2017

Helsinki

Suunnitelma koostuu kahdesta asuinrakennuksesta, joissa molemmissa on kolme asuntoa. Asunnot pyrkivät olemaan avaria ja avautumaan monipuolisesti sekä merelle, että Suomenlinnan historialliseen ympäristöön. Asuntojen jokainen huone avautuu kahteen suuntaan. Huoneistojen kolmisakaraisen muodon avulla asunnot avautuvat lähes jokaiseen ilmansuuntaan. Asunnon keskelle jää ympärikierrettävä pesuhuone, jonka päällä sijaitsee parvitila. Asunnot ovat kaikki esteettömiä

Ilmeeltään rakennukset ovat yksinkertaisia. Rakennuksissa on harjakatto ja niiden ikkunajako on funktionaalinen. Rakennusten massassa sen sijaan on asuntokonsepti mukaista monipolvisuutta, joka on näkyvillä myös Suomenlinnan vanhoissa rakenteissa.